De eerste waterscheiding…
Door: Kees
Blijf op de hoogte en volg Jeanet
03 Augustus 2020 | Duitsland, Warburg
Aan het einde van de WO2 is deze kathedraal evenals het Rathaus en andere gebouwen platgebombardeerd. Zoals zo veel monumenten in Duitsland zijn ook dezelfde na de oorlog gerestaureerd c.q. herbouwd, naar ik aanneem met zo veel mogelijk gebruik van oorspronkelijke stenen. En nu zien ze er dus uit als nieuw, maar natuurlijk met minder karakter.
Vandaag van Paderbron naar de hanzestad Warburg, 69km.
Daarvoor moesten we een waterscheiding over, van het dal van de Lippe naar dat van de Diemel.
We fietsten eerst door een lieflijk Limburgs aandoend landschap om vervolgens naar boven te klimmen tot een hoogte 425m, zeg maar 6 Amerongse bergen. Hellingen tot 8%, met bepakking, geen racefiets en geen fatsoenlijke koffietent onderweg op maandagmorgen.
Gelukkig hadden we goede benen en vonden we om 13:00u bij het dorp onderaan de afdaling een konditorei met terras, lekkere broodjes en heerlijke marzipanischerkuche. En ze hadden ook nog wel koffie staan…
Ons overnachten nu aan de markt in Warburgs oude centrum, strategisch bovenop de heuvel. Hotel in zo’n mooi echt Duits vakwerkhuis.
Morgen weer vlak als het goed is...
03 Augustus 2020 - 19:40
Bouwien:
Ik twijfelde even of het Paderborn zou worden, maar dus toch!! Jammer dat dan alles is plat gegooid, maar ja.....
Gelukkig vandaag goede benen, heb je ook nodig bij zoveel Amerongse bergen!!
Mooi hotel, altijd lekker! Daar verheug ik me soms zo op en als het tegenvalt?? Niet leuk!! Gebeurt wel eens een keertje!
Wij hadden rondje Walcheren! Heel mooi, aanrader!
Wens jullie morgen weer een topdag. Wij morgen Middelburg, mooie stad en daarna jammer genoeg weer naar huis.
Gr. -
03 Augustus 2020 - 20:14
Jeanet En Kees:
Bouwien julle ook veel plezier met rondje Walcheren.
Middelburg, schitterend stadhuis, maar ook behoorlijk verwoest, in dit geval aan het begin van de oorlog. Tijdens WO2 is al begonnen met de restauratie/herbouw. -
04 Augustus 2020 - 08:16
Minke :
wat leuk zo'n mooie klim! Klinkt als een uitdaging. Mooi dat het jullie js gelukt :) -
04 Augustus 2020 - 20:24
Peter J. Van Stroe:
Ha Jeanet en Kees,
Leuk om jullie zo te volgen. Heerlijk dat jullie als voorbereiding de Amerongse bergen hebben beklommen. Scheelt nu natuurlijk heel veel spierpijn. Vandaag hebben Annelies en ik Een stukje Walcheren gefietst en zoals je hebt kunnen zien in de Panboskoffietafel zijn we Ap en Bouwien tegengekomen. Nog een heel goede reis. En vooral: genieten. -
04 Augustus 2020 - 23:12
Jeanet En Kees:
Peter: waar dit verslag al niet goed voor is.