Vanaf nu volgens het boekje - Reisverslag uit Paderborn, Duitsland van Jeanet Kees - WaarBenJij.nu Vanaf nu volgens het boekje - Reisverslag uit Paderborn, Duitsland van Jeanet Kees - WaarBenJij.nu

Vanaf nu volgens het boekje

Door: Kees

Blijf op de hoogte en volg Jeanet

02 Augustus 2020 | Duitsland, Paderborn

Vanaf vandaag fietsen we volgens het boekje ‘Fietsen naar Praag’. Daarin staan korte beschrijvingen van de route en wat je onderweg zoal tegenkomt. De route zelf heb ik in GPX(GPS) op mijn bijna antieke Garmin Outdoor navigatiesysteem (10 jaar oud) , voorop het stuur. Het scherm is inmiddels soms wat slecht af te lezen, dus ik tuur naar het schermpje en zie dan weinig van de richtingaanwijzingsbordjes. Dan zegt Jeanet: “Moeten we hier niet linksaf?”. En vaak zo moet ik toegeven, heeft ze gelijk.

We sliepen tegenover de kerk van Mark (net voorbij Hamm) in een oude pastorie die was overgenomen door het naastgelegen hotel.
Toen we na het ontbijt terugliepen naar onze kamer, was men al bezig met het voorbereiden van de kerkdienst, buiten, stoelen op 1,5meter uit elkaar. Het koor was al aan het inzingen. Vanuit het kozijn van onze kamer hadden we de dienst kunnen bijwonen.
Maar de fietsplicht riep. Door het dal van het riviertje de Lippe (smaller dan de Kromme Rijn in Utrecht) naar Paderborn. Gelukkig vandaag de wind uit de goede richting :-). Een afwisselende tocht over rustige wegen langs veel Naturschutzgebieten. Helaas de eerste 45 km geen fatsoenlijk terras te vinden met fatsoenlijke koffie.
De natuur liet ook van zich spreken door middel van boomwortels die het asfalt flink oplichten in de vaak slecht onderhouden paden. Dit gaf met enige regelmaat onverwachte, ongewenste, onaardige confrontaties tussen zitvlak en zadel. Dat geeft ‘poposchmerzen’ leerden we vanavond van onze Duitse restaurant-bediende. Voor haar aanleiding om niet te veel te fietsen.
Net voor het centrum van Paderborn kwamen we nog langs een mooi schloss: Schloss Neuhaus, de voormalige residentie van de prinsbisschoppen van Paderborn.
Na 87 km fietsen komen we bij ons hotel in het centrum van de stad. Mooie, comfortabele kamer.

Morgen naar Warburg. Testen hoe de benen zijn want onderweg wel wat klimmetjes…

• 02 Augustus 2020 - 22:48

Thea Stam :

Jullie fietsen zoveel pret dag, hartstikke goed van jullie.
    Fijn om jullie te volgen.
    Groetjes uit Engeland

• 02 Augustus 2020 - 23:15

Minke:

Prachtig hoe je beschrijft dat Jeanet toch vaak gelijk heeft

• 03 Augustus 2020 - 09:57

Gé Donker:

Vast heel gezond, die billenmassge, en voor ons om jullie mooie avonturen te lezen. Houd vol!

• 03 Augustus 2020 - 19:29

Bouwien:

Gisteren niet aan toe gekomen om te reageren! Paderborn, toevallig weet ik waar deze plaats ligt! Ik ben er niet geweest, maar Marcel, onze jongste en toen opgezocht!
    Maar jullie zijn ondertussen al een dag en vele kilometers verder! Tot het volgend verslag met hoop ik voor jullie: goede wegen!!

• 05 Augustus 2020 - 18:27

Jacques Duivenvoorden:

Voor Jeanet heel prettig dat Kees niet alleen haar opmerkingen over de route hoort maar deze ook opvolgt!